Niet aangemeld

Volleybal in Rozenburg wordt mede mogelijk gemaakt door:

 
Skip Navigation LinksHome > Oude berichten


Voverofoon:
06-33762609
Skip Navigation Links.

 

2 december 2013: Mixtoernooi

 

Op donderdag 12 december organiseert Dames 1 het inmiddels traditionele Mix/mossel toernooi. Op die dag zijn er vanaf 20.30 geen trainingen. Recreanten, competitiespelers en speelsters (vanaf de B-jeugd) gaan in een gemengde samenstelling de strijd met elkaar aan. Na afloop nog hapjes, gezelligheid en een drankje in de Restauratie. Om 20.00 uur is de inschrijving in de zaal zodat de dames voldoende tijd hebben om een teamindeling en schema samen te stellen.

 

Hoe meer deelnemers, hoe meer vreugd dus we hopen en verwachten dat jullie massaal aan deze uitnodiging gehoor geven.

 

2 december 2013: Cool Moves Volley

 

Komende zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur Circulatie Minivolleybal toernooi in de Rozet voor de jongste jeugd. 4 teams van Vovero komen in actie!

 

1 december 2013: Heren maken favorietenrol niet waar

 

Vooraf zou op basis van de rangschikking het duel tegen rode lantaarndrager Volley Voorne geen enkel probleem moeten vormen. Maar zoals wel vaker bij sport kunnen er onvermoede krachten vrijkomen bij duels waarin de nodige sentimenten meespelen. Zo hebben een aantal spelers van Vovero ooit bij Volley Voorne gespeeld en speelt bij dit team een speler (Bart Wieringa) die 2 seizoenen terug nog het shirt van de Rozenburgers droeg.

 

Volop onderlinge rivaliteit derhalve en het was Volley Voorne dat hier verreweg het beste mee om wist te gaan. Slim spelend en het bezoekende team uitdagend liep Vovero met open ogen in de valkuil van het opportunistisch spelende Volley Voorne met als grote uitblinker nota bene Bart Wieringa. Na een spannende eerste set welke na een aanvankelijke voorsprong van Vovero nipt met 25-23 toch naar de thuisploeg ging nam het bravour aan Voorne zijde toe en lieten de mannen van coach Marianne Sannes al snel het hoofd hangen. Niets wilde lukken bij de Rozenburgers, waarop het thuisteam zijn kans rook en de druk nog verder opvoerde. Vovero kwam er in de volgende bedrijven niet meer aan te pas kwam en kon met een 4-0 nederlaag de kleedkamer weer opzoeken.

 

29 november 2013: Trainingen donderdag 5 december

 

Komende donderdag 5 december zal er slechts beperkt getraind worden. De CMV jeugd heeft in ieder geval GEEN training. Doorgaan van de trainingen voor de overige jeugd en de senioren wordt in onderling overleg van de teams zelf besloten.

 

24 november 2013: Agenda weer gevuld

 

De agenda op de site is bijgewerkt en zal ook in de toekomst bijgehouden blijven worden. Regelmatig zal een synchronisatie met facebook plaatsvinden zodat informatie op minimaal 2 plaatsen terug te vinden is.

 

24 november 2013: Heren bekeren verder

 

Zowel het eerste heren- als damesteam speelden afgelopen zaterdag bekerwedstrijden tegen Volley-Zuid. De heren speelden matig maar stelden met 3-1 een gang naar de volgende ronde veilig. De dames kwamen dichtbij in sets 2 en 3 maar moesten met 3-0, eveneens tegen Volley-Zuid, het hoofd buigen.

 

Dames-2 speelden een leuke en goede wedstrijd tegen Hou Stand. Na een wat stroef begin in de eerste set werd met een prima passing en een uitstekende verdediging de tegenstander met 1-3 verslagen. Maat ook serverend ontwikkelden de dames veel druk waar de thuisploeg niet tegen bestand was.

 

Meer foto's in het fotoalbum onder senioren/2013

 

17 november 2013: Vovero in nieuwe training shirts

 

Afgelopen zaterdag werd volleybal vereniging Vovero aangenaam verrast door de komst van Najia Visbeen-Subhani van Fysiotherapie Blankenburg. Zij bracht voor de gehele vereniging shirts mee welke gebruikt kunnen worden tijdens het trainen en het inspelen. De gulle gift werd door voorzitter Arthur Vuijk met enthousiasme aanvaard. “Heel erg goed dat onze vereniging op deze manier ondersteund wordt in deze toch lastige tijden. De samenwerking met Fysiotherapie Blankenburg is zowel voor de vereniging als voor de praktijk zelf een goede zaak”.

 

Vanaf januari zal de praktijk namelijk een inloop spreekuur inrichten in sporthal ‘de Rozet’, bij de sporter zelf. Maandelijks zal op donderdag vanaf 20.00 uur een fysiotherapeut aanwezig zijn in de sporthal om kwetsuren te beoordelen en eventueel door te verwijzen voor daadwerkelijke behandeling. In eerste instantie gericht op de spelers en speelsters van Vovero maar ook toegankelijk voor anderen.

 

 

17 november 2013: Heren herpakken zich

 

Nadat afgelopen woensdag in Krimpen verloren werd met 4-0 was het eerste herenteam afgelopen zaterdag in het thuisduel tegen Bernisse gebrand op een goed resultaat. Het team van Bernisse uit Geervliet zou daar dan het slachtoffer van moeten worden. Bernisse is na een matige start van het seizoen bezig aan een goede reeks en wist Libanon vorige week na een 2-0 achterstand alsnog met 3-2 te verslaan.

 

De mannen van coach Marianne Sannes namen het duel dus ook serieus en lieten dat ook blijken. Feitelijk werd alleen in de tweede set Bernisse gevaarlijk maar bij een stand van 21-21 drukten de Rozenburgers door en de set werd met 25-23 veilig gesteld. Zie de Wedstrijdverslagen voor een uitgebreid verslag.

 

De dames keken uit naar het duel tegen koploper Benevia. Een ploeg die 'clean' volleybal speelt zonder veel gerommel en dat type tegenstander ligt het Rozenburgse team wel. Vooraf maakte coach Madelon Spee zich echter weinig illusies, het puntenverschil tussen haar dames en dat van de tegenstander is groot en ieder punt zou meegenomen zijn.

 

Tot verrassing van het publiek ontspon zich echter een interessant duel waarin Vovero absoluut niet onder deed voor de tegenstander. Spectaculaire verdedigende acties aan de thuiszijde zorgden voor lange rallyes die met gejuich door de tribune werden ontvangen. Door hard te werken en slim te spelen werden het eerste en derde bedrijf gewonnen. In de vierde set nam de servicedruk van Benevia sterk toe en was Vovero niet meer bij machte telkens een antwoord te vinden. De passing nam zienderogen af en de scherpte verdween. Benevia maakte gebruik van de verslapping aan Rozenburgse kant en wist het vege lijf met 2-3 te redden.

 

13 november 2013: Sportnieuws in Rozenburg

 

Nieuws over Vovero maar ook andere over andere Rozenburgse sporten is nu beschikbaar via een nieuw initiatief van Jan Groenendijk: www.sportenrozenburg.nl 

 

11 november 2013: Dames Vovero naar winst

 

In een enerverend uitduel tegen streekgenoot Spivo (Spijkenisse) heeft het eerste damesteam van Vovero een 2-3 overwinning te behalen waarmee de opgaande lijn verder is ingezet. Na een zwakke seizoenstart, waarbij het vertrek van Milon van Seventer naar het hoger spelende Volley-Zuid maar moeilijk opgevangen kon worden, werd deze eerste overwinning dan ook enthousiast gevierd door de dames.

 

Een zege echter die niet zonder slag of stoot tot stand kwam. Spivo startte sterk en het duurde even voor de Rozenburgsen in het ritme kwamen. Na een grote achterstand in de eerste set werd punt voor punt ingelopen op de tegenstander maar de set duurde 2 rally’s te kort om de winst binnen te halen (26-24).

 

In de volgende 2 bedrijven lieten de dames zien het niveau goed aan te kunnen. De jeugdige spelverdeelster Sharon Breukel (16) liet zien dat het met de toekomst van het damesvolleybal in Rozenburg wel goed zit en vol overtuiging werden deze sets met 15-25 en 18-25 een prooi voor Vovero.

 

In de vierde set kon het kwartje twee kanten opvallen. Vovero speelde wat onrustiger en had problemen met de service passing terwijl Spivo het naderende onheil met veel opportunisme probeerde te bestrijden. Wat volgde was een enerverende set, zeker geen hoogstaand volleybal en met discutabele beslissingen van de leiding, maar uiteindelijk wist de thuisploeg met 25-23 de set veilig te stellen.

 

Een vijfde beslissende set moest er aan te pas komen om het duel te beslissen. En wederom kampte Vovero met problemen in de passing en afwerking waardoor al snel een achterstand ontstond van maar liefst 8-1. Normaal gesproken een fatale achterstand in een vijfde set maar de Rozenburgse dames knokten zich terug en wisten 8 keer op rij tegen te scoren, 8-9 en weer een volledig open strijd. Beide teams hielden elkaar vervolgens in evenwicht totdat bij een stand van 17-17 een killblock van A-speelster Nienke Pranger (16) en een daarop volgende uitstekende service van dezelfde speelster het pleit in Rozenburgs voordeel beslechtte (17-19).

 

3 november 2013: Algemene ledenvergadering op 21 november

 

De najaars ledenvergadering van Vovero vindt plaats op 21 november aanstaande om 19.30 uur. Klik hier voor de notulen van de voorjaarsvergadering en de agenda.

 

28 oktober 2013: Dames snoepen koploper puntje af

 

Vooraf aan de wedstrijd tegen koploper RVC/Libanon hadden de dames van Vovero zich één doel gesteld en dat was het gebrek aan vertrouwen weer een boost te geven na de teleurstellende wedstrijden de afgelopen weken. In het thuisduel konden de dames vrij uit spelen en dat resulteerde in een bijzonder aardig duel waarin Vovero het de tegenstander nog knap lastig maakte. Met name middenspeelsters Maaike van de Meulen en Nienke Pranger speelden een prima wedstrijd waarin de tweede set ten prooi viel aan de Rozenburgsen. Na afloop van de wedstrijd deed het punt dat de dames hiermee behaalden coach Madelon Spee minder dan het vertoonde spel van de dames. "Wat vanavond belangrijk was, was dat er weer een team in het veld stond dat bereid was met elkaar een goede prestatie neer te zetten. Natuurlijk is dat punt belangrijk maar de goede teamgeest vind ik veel belangrijker".

 

De heren zetten hun zegereeks voort. Na alleen in het eerste duel nipt verloren te hebben van OKK  werd nu in het thuisduel het tweede team van RVC/Libanon met 4-0 opzij gezet. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd vind je onder de wedstrijdverslagen.

 

21 oktober 2013: Heren bekeren door

 

In een matig bekerduel tegen mede eersteklasser Voleco werd na een 2-0 voorsprong in sets nog even gevreesd voor onnodig verlies in het eerste bekerduel. Nadat Voleco tot 2-2 wist terug te komen breacht de vijfde set met 15-12 toch de overwinning. Meer informatie met dank aan Steven bij de wedstrijdverslagen. In de volgende ronde op 23 november treden zowel de heren als de dames aan in de tweede ronde, tegenstanders zijn nog niet bekend.

 

14 oktober 2013: Vovero in het nieuws

 

Voortaan op deze pagina links naar het laatste nieuws in de kranten over het eerste heren- en damesteam; zie de verwijzingen aan de rechterkant met bij de heren een aardige fotoserie.

 

13 oktober 2013: Heren-1 wint van hekkesluiter DVO

 

In een weinig hoogstaand duel wisten de Vovero heren het team van DVO met 1-3 te verslaan. Details over het verloop van de wedstrijd kun je, met dank aan Steven, lezen onder de wedstrijdverslagen.

 

Dames 1 moet haar draai nog vinden. Na een goede eerste wedstrijd van het seizoen is het team op zoek naar het juiste ritme. Komt ongetwijfeld weer maar afgelopen vrijdag maakte Move4U met 4-0 optimaal gebruik van het Vovero dipje.

 

4 oktober 2013: Week van de scheidsrechter

 

Vanaf zaterdag (morgen) is het weer de week van de scheidsrechter waarbij extra aandacht aan de arbiter wordt geschonken. Dus denk daaraan als team en verzin iets leuks om je scheidsrechter te bedanken voor het fluiten.

 

27 september 2013: Eerste foto's jeugdkamp

 

Jawel, de eerste foto's van het jeugdkamp zijn weer beschikbaar in het fotoalbum onder Jeugd -> Jeugdkamp -> 2013.

 

 

7 september 2013: Westlandcup is prooi voor dames 1 en heren 1

 

Vandaag gingen 3 van de 4 seniorenteams op weg naar Poeldijk voor een voorbereidingstoernooi. Dames 1 en heren 1 gingen op herhaling want 2 jaar geleden speelden zij hier ook de eerste wedstrijden van het seizoen. Heren 1 ging er toen onverwachts met de cup vandoor.

Dit keer sloot ook dames 2 aan, omdat zij graag wat speelritme op wilden doen. Bij het tweede team zijn dames gestopt en er zijn dames bij gekomen. Heel verstandig dus om alvast aan elkaar te wennen en wat puntjes met elkaar te spelen.

 

Om 12.30 uur startten dames 2 en heren 1 heel voortvarend met hun eerste wedstrijden. Om 13.15 uur mocht dames 1 voor hun eerste wedstrijd aan de bak. Het was even spannend om te zien hoe deze dames om zouden gaan met het vertrek van Milon, die vorig jaar voor veel punten op de middenpositie had gezorgd en nu bij een hoger spelende vereniging haar kansen gaat bekijken. Er werd gespeeld in poules van 3 en 4 teams en elke wedstrijd duurde 3 sets x 13 minuten. Na enige onwennigheid gingen alle teams steeds beter draaien. Soms betekende dit dat de winstpunten binnenkwamen en soms ook niet.

 

Rond 17.00 uur was de laatste bal geslagen en werd er uitgekeken naar de einduitslag. Dames 1 was zelf al aan het rekenen gegaan en had zoveel sets gewonnen dat hen de winst niet kon ontgaan. Ook dames 2 wist al snel heel zeker dat zij een 3e plaats zouden krijgen. Voor de heren was het nog even spannend. Tijdens de wedstrijden hadden ook de "jonkies" Brian en Sander volop speeltijd gekregen en speelde Laurens op de plek van libero. Deze nieuwigheidjes zorgden ervoor dat zij de ene set verloren en de andere wonnen. Gevoelsmatig liep iedereen de poule dus gelijk op met elkaar. Maar toch kregen ook de heren van het eerste de cup uitgereikt. En zo konden 2 van de 3 teams een mooie beker mee terug naar Rozenburg nemen. Hopelijk kunnen zij volgende jaar bij een nieuwe editie van de Westlandcup hun bekers verdedigen.

 

Maar nu gaat de aandacht eerst vol op de nieuwe competitie. Vanaf 21 september begint het nieuwe seizoen. En op deze zaterdag wordt gestart met wedstrijden in de eigen Rozet.

 

 

4 september 2013: De jeugdkamp nieuwsbrief

 

Lees hier de allerlaatste nieuwsbrief over het jeugdkamp 2013.

 

30 augustus 2013: Voor de thuisblijvers

 

Het Vovero jeugdkamp is weer begonnen. Voor de thuisblijvers hierbij de adresgegevens:

Kampeerboerderij Fleuren

Zwarte Waterweg 9

De Mortel

 

De leiding kan bereikt worden via de Voverofoon (06-26815005)

 

26 augustus 2013: Trainingen starten weer

 

Na een welverdiende vakantie starten deze week de trainingen weer!! Dinsdag 27 augustus om 20.00 smashen de recreanten het nieuwe seizoen binnen; gevolgd door Heren 1 en op Donderdag is het de beurt aan de jeugd en de overige senioren. Veel plezier en succes dit seizoen. Het wedstrijdprogramma is onder het programma in het menu te vinden.

 

12 juni 2013: Feestavond op zaterdag 29 juni

 

Op zaterdag 29 juni, een week voor de laatste trainingen, wordt weer de traditionele feestavond georganiseerd. Inmiddels zijn de uitnodigingen verstuurd en natuurlijk gaan we er met z'n alleen een spetterende avond van maken.

 

12 juni 2013: Laatste trainingen voor zomerstop en eerste trainingen na vakantie

 

De laatste trainingen voor de zomerstop zijn op dinsdag 2 en donderdag 4 juli aanstaande. Na de zomer starten we weer op 27 en 29 augustus. De eerste competitiewedstrijden zijn al op 21 september.

 

12 mei 2013: Nieuwe toplaag vloer is klaar

 

Er kan vanaf dinsdag gewoon weer gebald worden on de Rozet. De vloer is klaar en het zal wel even wennen worden, die grijze kleur. Doe wel rustig aan want de nieuwe vloer is vergeleken bij de oude behoorlijk stroef.

 

11 mei 2013: Komende donderdag Algemene Ledenvergadering

 

Donderdag 16 mei om 20.00 uur is de ALV in de restauratie van de Rozet. UIteraard zijn alle leden van harte welkom. Stemrecht hebben alleen Vovero leden van 18 jaar en ouder. Bekijk hier de uitnodiging en hier de notulen van de vorige ALV.

 

 

2 mei 2013: Nieuwe toplaag sporthalvloer

 

Het zal wel even wennen worden; een grijze vloer na zo'n 40 jaar groen...... Maar het schiet wel op in de hal. En ook de beheerders zijn druk bezig om met een likje verf de laatste jaren van de sporthal een beetje dragelijk te maken, hulde!

 

 

28 april 2013: Club Coupon Loterij

 

Op 6 mei aanstaande begint een unieke loterij actie van de Plus supermarkt waar wij als vereniging heel erg veel voordeel uit kunnen behalen. Het mooie aan deze actie is dat je, ondanks het feit dat je loten koopt, deze direct zelf kunt terugverdienen.

 

Hoe werkt het:

•    

Loten zijn te koop voor € 5,- aan de kassa van de Plus

•    

Je registreert dit lot en geeft aan dat je Vovero wilt steunen

•    

Aan het lot zitten 2 voordeelcoupons van elk € 2,50

•    

Bij een besteding van € 25,- of meer kun je maximaal 1 coupon inleveren welke direct een contante korting geeft van € 2,50

•    

In feite kost het lot je dus niets, mits je voor € 50,- aan boodschappen bij de Plus doet (als je het slim doet haal je de weekend boodschappen in twee keer, of je rekent twee keer af voor direct € 5,- korting)

•    

De actie loopt 4 weken; korting coupons zijn geldig tot maximaal 2 weken na de actie

•    

Van ieder verkocht lot ontvangt Vovero € 4,- rechtstreeks op de rekening

•    

Daarnaast worden prijzen beschikbaar gesteld door de Plus

•    

De vereniging verloot onder haar lot houders als extraatje een beachvolleybal, leuk voor in de vakantie

 

Dus, doe mee met deze unieke kans om wat extra geld voor de vereniging beschikbaar te krijgen zonder dat het je zelf geld kost! En natuurlijk kunnen ook jullie familieleden en kennissen ons helpen de clubkas verder te spekken.

 

28 april 2013: Komende twee weken geen training

 

In verband met groot onderhoud aan de sporthalvloer zijn er de komende twee weken geen trainingen. De eerste training is weer op dinsdag 14 mei.

28 april 2013: Heren redden het net niet

 

Spelverdeler Michel Taillie kon zich na afloop van de promotie/degradatie wedstrijden nog zichtbaar opwinden over de onrechtvaardigheid waarmee Next Volley Dordrecht alles in het werk stelde om het plekje in de eerste klasse voor de vereniging te behouden. Spelers die normaal gesproken geen deel uitmaakten van het team maakten hun opwachting waardoor er sprake was van een behoorlijke opwaardering van het team en feitelijk een vorm van competitievervalsing. Weliswaar keurig binnen de regeltjes die daavoor binnen de bond zijn opgesteld maar helemaal ongelijk had de spelverdeler niet.

En toch maakten de Rozenburgers het de thuis spelende ploeg nog bijzonder lastig. Na een stroeve eerste set liet het team van trainer/coach Marianne Sannes in het tweede bedrijf zien waartoe het in staat is. Knokkend voor werkelijk iedere bal werd Next Volley met strijdlust en teamspirit bestreden. Want Next Volley mocht dan weliswaar beschikken over betere individuele kwaliteiten maar zelfs een leek kon zien dat er geen ingespeeld team tegenover het net stond. Vovero knokte zich naar een 1-1 setstand zodat een beslissende 3e set gespeeld moest worden.n.

En ook in deze set bleven beide ploegen in evenwicht. Vovero kwam op een snelle 3-0 voorsprong maar Next Volley kwam langszij en bij 8-7 werd van speelhelft gewisseld. Het bleef stuivertje wisselen tot bij een stand van 11-11 een duidelijke touché helaas niet door de scheidsrechter werd opgemerkt. Vovero was duidelijk aangeslagen door dit moment en Next Volley profiteerde handig door de set met 15-12  winnend af te sluiten.

 

Het direct volgende duel werd weliswaar zonder echte problemen met 2-0 gewonnen van tegenstander Fusion maar het viel te verwachten dat Next Volley niet echt veel moeite zou gaan hebben met datzelfde Fusion. En dat bleek ook wel want Fusion had geen schijn van kans tegen het versterkte team van Next Volley.

 

Niettemin hebben de heren aangetoond minimaal 2 sets op 1e klasse niveau te kunnen acteren afgelopen zaterdag. Of dat ook structureel zou kunnen is een tweede vraag waarover binnen het team en binnen de vereniging ongetwijfeld in de komende periode nog gediscussieerd gaat worden.

 

22 april 2013: Heren 1 mag nog een keer 'aan de bak'

 

Het was al bekend dat de heren, die als tweede eindigden in de reguliere competitie, extra wedstrijden zouden moeten spelen om promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Komende zaterdag, 27 april, is het dan zover. Om 11.00 uur wordt een eerste wedstrijd gespeeld tegen Next Volley Dordrecht, direct daarna (12.15) gevolgd door Fusion. Beide wedstrijden gaan om 2 gewonnen sets, dus gelijkspel is niet mogelijk (2-0 of 2-1).

Natuurlijk kunnen we dit evenement niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom willen we met een grote groep om 10.00 uur vertrekken vanaf sporthal 'de Rozet' naar Dordrecht (sporthal de Dijk, Schenkeldijk 1a, 3328 LA). Als er veel mensen willen rijden dan kunnen er zoveel mogelijk mensen mee. Bij genoeg rijders kunnen we uiteraard auto's hier laten. Stuur een mailtje naar voorzitter@vovero.nl als je mee wilt en/of wilt rijden. Aanmelden via de Vovero facebook pagina kan uiteraard ook.
 

20 april 2013: Meisjes B ook in tweede helft seizoen het sterkste

 

Officeel kampioen worden voor de Nevobo ging helaas niet wegens leeftijdsdispensatie maar wederom heeft Meisjes B een prestatie van formaat neergezet. De eerste helft van het seizoen werd al winnend afgesloten en ook in de tweede helft van het seizoen werd de eerste plek behaald waarbij vooral het verzorgde spel en de saamhorigheid van het team opvallend te noemen is.

Tegenstander Smash'66 uit Alblasserdam leverde voor de Rozenburgse meiden geen enkel probleem op. Binnen een uurtje stond een 0-4 stand op de borden en kon het bestuur een kleine huldiging doen. Omdat niet alle teamleden aanwezig waren zal het team tijdens de training van komende donderdag officieel door de vereniging gehuldigd worden.n.

 
 

14 april 2013: Heren 1 met 2-3 onderuit tegen koploper

 

Een spanned potje gisteravond in sporthal de Rozet; koploper Move4U kwam op bezoek en theoretisch gezien maakte Vovero nog kans op het kampioenschap maar dan moest eerst de koploper met 4-0 verslagen worden. Zover liet het team uit Vlaardingen het echter niet komen, in een aantrekkelijk duel kwam Vovero voortvarend uit de startblokken en won met 25-16 de eerste set.

Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten maar kwam bedrogen uit in de twee volgende sets waarin Vovero niet meer de glans had van de eerste set. Move4U kwam steeds beter in de wedstrijd en met name in de derde set moesten de mannen van coach Marianne Sannes het hoofd diep buigen (13-25).

Maar de heren waren vastbesloten zich niet zo maar neer te leggen bij het naderende kampioenschap van Move4U en gaven in de vierde set nog een keer vol gas. Knokkend voor iedere bal en met spectaculaire reddingen werd een vijfde set afgedwongen door met 25-21 de set winnend af te sluiten.

Helaas kon Vovero dat kunstje in de vijfde en beslissende set niet herhalen. Bij een 7-10 tussenstand moest Marianne Sannes de heren in een time-out weer oppeppen maar het mocht niet baten. Move4U kon na de 11-15 setwinst het kampioensfeestje gaan vieren.

Voor de Vovero heren rest de strijd in de P/D wedstrijden op 27 april om op die manier alsnog promotie af te dwingen.
 

5 april 2013: Bovenhandse servicepass afgeschaft

 

Er is besloten om vanaf het nieuwe seizoen 2013-2014 de reguliere bovenhandse servicepass in alle competities af te schaffen. Naast de internationale en nationale competitie zal de FIVB spelregel ook op regionaal niveau worden doorgevoerd. De regel geldt alleen voor de servicepass. Het is nog wel mogelijk om de bal na service op onderstaande wijze bovenhands op te vangen. De reden om deze regel door te voeren is om het spel aantrekkelijker te maken. De onderhandse pass is lastiger te brengen. (bron: http://www.volleybal.nl/volleybal/nieuws/bovenhandse-servicepass-afgeschaft)

 

24 maart 2013: Rebekka Kadijk ambassadeur van Beach Club Rotterdam

 

zie: http://www.beachclubrotterdam.nl/rebekka-kadijk-ambassadeur-van-beach-club-rotterdam.html

18 maart 2013: Shirtleveringen

 

Zoals reeds gemeld wordt het steed lastiger de Erima shirts in bepaalde maten te bestellen. Inmiddels heeft een gesprek plaatsgevonden met Venneker en er wordt een voorstel uitgewerkt dat gepresenteerd zal gaan worden op de Algemene Ledenvergadering.

 

18 maart 2013: Verslagen

 

Het is nog steeds mogelijk wedstrijdverslagen op de site te plaatsen via de menulink 'wedstrijdverslagen'. Het is echter een heel simpele voorziening die niet erg zichtbaar is. Reden waarom we gaan kijken naar een mogelijk andere opzet.

Wil je ook eens een stukje schrijven voor het clubblad over een wedstrijd, een training of een toernooi? Leuk! Schrijf of type (dat maakt niet uit) een leuk of grappig verhaal en lever het in bij Petra Romeijn. Zij zorgt ervoor dat het in het clubblad terecht komt.

 

Weet je niet zo goed wat je moet schrijven dan kun je onderstaand opzetje gebruiken.

 

Ik ben………………………………..…….

Ik speel in team………………..

Ik speel al …………... jaar volleybal en ……….... jaar in team ………….…

 Ik vertel wat over mijn wedstrijd/ training /toernooi

Dat was op; datum……………….……

De wedstrijd was tegen………………….……

Of het toernooi was bij vereniging……………………………..…….

Of de training op donderdag bij team…………………………

Ik vond het leuk, spannend, lastig, stom (of wat anders) omdat ……….………… ….………………………………………………………………………………..……… …………………………………………………………………………………………….

Wat mij opviel was…………………………………………………………………..…. ………………………………………………………………………………………….... ……………………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………………….

 

18 maart 2013: Jeugdtrainers gezocht!!

 

Als u het leuk vindt om op donderdag te helpen bij de trainingen van de jeugd (of om de week of 1 keer in de maand), dan kunt u dit aangeven bij de jeugdtrainers op donderdag.

 

18 maart 2013: Jeugdnieuws

 

Sinds het laatste clubblad heeft CMV5 er al weer een paar wedstrijden opzitten. De eerste wedstrijd mochten ze thuis, in de Rozet, spelen. Een beetje zenuwachtig en wat onwennig, want wat waren ook al weer de regels? Hoe ging de puntentelling ook al weer en hoeveel sets werden er nou gespeeld? Maar het team liet ondanks de zenuwen ook zien dat ze klaar waren voor dit niveau. Team, trainer en coaches, ga zo door!

 

Op de trainingen van MC wordt hard gewerkt aan het ‘switchen’, het wisselen van positie in het veld tijdens de wedstrijd. Dit gaat natuurlijk

samen met veel gegiebel, toch doen de meisjes goed hun best, dus zullen ze het snel onder de knie hebben.

 

Op de trainingen komt het ook wel eens voor dat er CMV5 spelers meetrainen bij JC, spelers van JC meetrainen met MC, meisjes van MC meetrainen bij MB en A/B jeugdspelers meetrainen bij de senioren. Op deze manier krijgen de spelers een indruk van het volgende niveau en blijven ze hierdoor gemotiveerd. Het gaat hier vooral alleen nog maar om meetrainen, er verandert verder niets aan de teamindelingen en dergelijke.

 

Onze jongste groep heeft er vier topvolleyballertjes in spé bij, namelijk Ivan, Janiek, Aylin en Kaylee. Leuk dat jullie bij Vovero komen volleyballen. Maar minder leuk nieuws is dat Jasmijn even uit de ‘roulatie’ is vanwege een gebroken neus. Jasmijn, heel veel beterschap en we zien je graag weer snel terug in de zaal.

 

Ander minder leuk nieuws is dat Niek vanwege zijn opleiding niet meer op tijd in de zaal kan zijn om training te geven aan niveau 4. De andere trainers vangen dit nu tijdelijk op. Maar ze kunnen wel wat hulp gebruiken. Als u het leuk vindt om op donderdag te helpen bij de trainingen van de jeugd (of om de week of 1 keer in de maand), dan kunt u dit aangeven bij de jeugdtrainers op donderdag.

 

Een aantal jeugdtrainers heeft vorig jaar een voorstelling bijgewoond over “Positief coachen” en wat bleek? Vovero doet het best goed! Ook zijn de jeugdtrainers al een paar keer bij elkaar gekomen om een nieuw jeugdbeleid op papier te zetten. Zo zijn er voor elk niveau afspraken gemaakt over de technieken die dat niveau moet beheersen en wat er verder geleerd moet worden in dat niveau. Verder is er gesproken over hoe de techniek wordt aangeleerd bij de jeugd, want door een eenduidige uitleg te hanteren is het geen probleem dat er trainers rouleren voor een groep. De trainersbijeenkomsten worden ook gebruikt om tips, oefeningen en ervaringen uit te wisselen.

 

5 maart 2013: Sporthal 'de Rozet' dicht i.v.m. onderhoud vloer

 

Goed nieuws!

 

Vanaf maandag 29 april 2013 tot en met vrijdag 17 mei 2013 zal de sporthalvloer een facelift ondergaan. De toplaag wordt vervangen omdat deze ernstig versleten is en voor blessures kan zorgen. Het onderhoud kan niet in de zomervakantie plaatsvinden omdat dan al vele afspraken staan bij de leverancier en de vloer absoluut zo snel mogelijk vervangen moet worden. Het bestuur is met de beheerders in onderhandeling over alternatieve ruimte gedurende deze weken, waarbij overigens het onderhoud gedeeltelijk in de Mei vakantie plaatsvindt.

 

9 februari 2013: Leveringsproblemen shirts

 

Er zijn momenteel leveringsproblemen met de Erima wedstrijdshirts bij Venneker. Het ziet er helaas naar uit dat deze problemen niet van voorbijgaande aard zijn. We werken aan een oplossing en hopen daar komende week nader over te kunnen berichten.

 

7 februari 2013: Inschrijving jeugdkamp 2013

 

De inschrijving voor het jeugdkamp 2013, dat dit jaar plaats vindt van 30 augustus t/m 1 september, is weer geopend. Het formulier kan hier opgehaald worden. Wees op tijd want vol=vol.

 

31 januari 2013: Terugtrekking dames Caribbean Smashers

 

Helaas heeft het damesteam van de Caribbean Smashers zich moeten terugtrekken uit de 1e klasse A. Alle resulaten behaald tegen dit team zullen worden teruggedraaid. Het wedstrijdprogramma op deze site is reeds aangepast.

 

26 januari 2013: Weeromstandigheden

 

Hoe te handelen bij slecht weer: zie http://www.volleybal.nl/competitie/veelgestelde-vragen/slecht-weer

Wilt u Vovero bereiken bel dan de Voverofoon op: 06-17032741

 

7 januari 2013: Enquete beachvolleybal

 

Op initiatief van de Rotterdamse volleybalverenigingen is een enquete samengesteld om de belangstelling voor (indoor) beachvolleybal in Rotterdam onder de leden en niet-leden te polsen. De enquete kan ingevuld worden via de volgende link: http://www.volleybal-rotterdam.nl/Beach/enquete.php Spread the link!!

 

1 januari 2013: Nieuwjaarduik

 

Onder leiding van chef de mission Michael Burger verzamelden 16 Vovero leden zich relatief vroeg in de ochtend voor de Nieuwjaarduik in Hellevoetsluis vergezeld door ouders, partners en kinderen werd om 12 uur het koude water van het Haringvliet getrotseeerd. Meer fotos in het fotoalbum onder algemeen/2013. Met dank aan Antonet Klifman.

 

 

1 januari 2013: Gelukkig nieuwjaar

 

Bestuur en leden van Vovero wensen u een gezond en vooral sportief 2013.


Volg het Rozenburgse sportnieuws op:

Sport en Rozenburg

Dames 1 (8 oktober)

 
Copyright © 2011 Vovero
Deze pagina's zijn ontworpen voor een resolutie van 1280 * 1024