Dames 1 kampioen

Gisteravond behaalde dames 1 het laatste benodigde puntje voor het kampioenschap over de eerste helft van het seizoen. Dankzij de pilot in de 3e klasse dit jaar wordt de competitie in twee helften gespeeld. Hierdoor is het dit seizoen mogelijk om twee keer voor het kampioenschap te strijden.

Het doel in deze eerste helft van dit seizoen was een plek bij de eerste vier. Dit geeft namelijk recht op deelname aan de klasse Hoog in de tweede helft. En in die klasse wordt gestreden om promotie terug naar de 2e klasse. Vanaf de eerste wedstrijd in september behoorde het eerste damesteam tot de top van de klasse. Al snel stegen ze naar de 1e plek, om die vervolgens niet meer los te laten. Slechts 3 sets werden over 10 wedstrijden afgestaan. 

Gisteravond was de winst van 1 set tegen Smash '66 in Alblasserdam daarom al voldoende. De aanloop naar de wedstrijd kende wat tegenslag. Eerst was er afgelopen zaterdag het bericht dat de wedstrijd door een foutje van de bond op woensdag 11 december gespeeld moest worden in plaats van op vrijdag 20 december. Hierdoor kon het team niet compleet naar deze laatste wedstrijd. Een tegenslag die gelukkig geen gevolgen had. Daarna kwam gister laat in de middag het bericht door dat de A15 volledig geblokkeerd was. Even leek het erop dat Alblasserdam alleen per helikopter nog bereikbaar zou zijn. Alternatieven via het openbaar vervoer en de fiets werden onderzocht. Uiteindelijk haastte iedereen zich eerder dan gepland de auto in en werd met een flinke vertraging de sporthal toch bereikt. Lang leve google maps die een rijdbaar alternatief bood.

Eenmaal aangekomen begonnen de dames nerveus aan de eerste set. Toen die eenmaal binnen was, was de druk er af. Snel werden de achtergebleven teamgenootjes geappt. Zodat ook zij gelijk op de hoogte waren. Daarna werden de overige 3 sets relatief eenvoudig gewonnen. Binnen 5 kwartier was de klus geklaard. Nu wachten de dames met gezonde spanning op de nieuwe poule indeling.

In de klasse Hoog komen er ongetwijfeld betere tegenstanders. En moet er meer gewerkt worden voor de punten. De dames hebben er zin.

Related Articles

Vovero zeker van deelname 3e klasse hoog

Madelon Spee:”Als je altijd met 4-0 wint leer je ook niets”

Dames 1 wint ternauwernood

Het was vooral slecht aan de andere kant van het net

Floor Taillie de aanvoerster en op haar nog jonge leeftijd...

Floor Taillie de aanvoerster en op haar nog jonge leeftijd...