Corona richtlijnen voor leden Vovero

Home > Vereniging > Corona richtlijnen voor de Vovero leden

Corona richtlijnen voor leden Vovero

Vovero volgt de richtlijnen van het RIVM, de protocollen van de Nevobo en Sportbedrijf Rotterdam. Hier vind je de belangrijkste informatie voor het spelen van wedstrijden of het bijwonen van trainingen. 

Het allerbelangrijkste blijft: Heb je klachten? Meld dat bij je trainer en/of coach en blijf thuis! Ook bij een negatieve Corona test.

We mogen weer binnen volleyballen en er blijven de regels. Het is nog steeds veel informatie. Maar we hebben geprobeerd om dit zo overzichtelijk mogelijk voor jou op een rij te zetten.

 

Thuis in onze eigen accommodatie


Looproute
In de Rozenburcht zijn buiten de sportzaal met pijlen en bordjes de looplijnen aangegeven. Op de plattegrond vind je jouw looproute. (zie hieronder). In de zaal gelden de looproutes niet meer.

Ook zijn er desinfecterende middelen beschikbaar gesteld die gebruikt moeten worden bij het betreden en verlaten van de accommodatie. 

Word je gebracht of opgehaald? Vraag diegene om buiten de Rozenburcht te blijven. Het aantal aanwezigen willen we zo laag mogelijk houden.

Registratie aanwezigen

De trainers registreren tijdens trainingsavonden wie er aanwezig zijn in de sportzaal. Mocht er een corona besmetting zijn binnen de vereniging dan worden deze lijsten gebruikt voor het bron -en contactonderzoek voor de GGD. 

Tribune en toeschouwers
Op trainingsavonden is de tribune geopend. Er mogen toeschouwers in de Rozenburcht zijn op onze trainingsavonden als ze de 1,5 meter in acht nemen. Op de tribune is die afstand ook aangegeven. Registratie van aanwezigen op de tribune en een eventuele gezondheidscheck is de verantwoordelijkheid van het Sportbedrijf.
 

Veldwissel
Je wacht buiten de speelzaal in de gang van de kleedkamers totdat je training begint. Kom niet te vroeg en blijf niet te lang na je training. De trainers is gevraagd om tijdens de trainingen 5 minuten later te starten, als er sprake is van wisseling teams (donderdag 19.00 en 20.30 uur). Ben je eerder in de sportzaal? Hou dan onderling en t.o.v. de trainende leden 1,5 meter afstand.

Is het te druk? Verlaat dan zelf de accommodatie. Vovero en de sporthalbeheerders zijn geen politieagenten.

In en rond het veld
In de sportzaal is alleen ruimte voor de trainende teams. Wacht totdat het veld vrij is en kom dan pas de sportzaal in.

Ben 13 jaar en ouder? Dan houd je rondom het veld 1,5 meter afstand tot spelers en trainers die ouder zijn dan 18 jaar. Tijdens de trainingen van de senioren en recreanten houd je onderling ook in het veld voldoende afstand.

  • Je gaat thuis naar het toilet en je beperkt het toiletbezoek in de sporthal.
  • Je neemt je eigen bidon mee en vult die thuis al met water.
  • Je mag niet zingen, yellen of roepen. Ook handjeklap of andere vormen van elkaar aanraken mag helaas niet.

Omkleden en douchen
Kom omgekleed naar onze sporthal. De kleedkamers zijn open. Afstand houden is hier verplicht als je 13 jaar en ouder bent. Omdat dit lastig is voor hele teams, raden we je aan om je thuis om te kleden en te douchen. Je mag douchen, maar om de doorstroom te bevorderen wil het sportbedrijf dat je geen shampoo en douchegel gebruikt. Wil je gebruik maken van de kleedkamers? Gebruik dan NIET de deuren in het midden van de zaal, maar de deur aan het einde van de zaal om de sportzaal te verlaten. Zie ook de plattegrond.

Hygiëne en materiaalgebruik
In de accommodatie (buiten de sportzaal) staan op verschillende plekken pompjes met hygiënische gel. Gebruik deze in ieder geval voor én na het betreden van de sportzaal. Materiaal zoals ballen, netten en palen hoeven niet meer schoongemaakt te worden. Wel vragen we de scheidsrechters om de stoel schoon te maken na gebruik.

Voor meer informatie kan je de volgende protocollen en websites raadplegen:

FAQ NOC NSF (10 juli 2021)

Sportprotocol NOC NSF (10 juli 2021)

Website sporthal de Rozenburcht

Aansprakelijkheid Vovero
Vovero heeft haar best gedaan om de richtlijnen zo goed mogelijk naar praktische oplossingen te vertalen. Mochten er onduidelijkheden zijn, neem dan contact op met het bestuur. Maar blijf vooral ook het eigen gezonde verstand gebruiken. Vovero kan niet aansprakelijk worden gesteld wanneer er ondanks het handelen naar deze richtlijnen, een Covid-19 besmetting ontstaat binnen de vereniging. 

Extra informatie trainers en coaches
We stellen bij een training of wedstrijd geen gezondheidsvragen. We vertrouwen erop dat iedereen voor zichzelf de juiste afweging maakt. Maar we vragen wel om bij klachten van luchtwegen, zoals hoesten, niezen of keelpijn niet te komen. Ook bij een eventuele negatieve Corona test. De klachten kunnen namelijk nog steeds overgedragen worden en dan moeten die leden ook getest worden. We verwachten dat trainers en coaches leden naar huis sturen die met die klachten bij de sporthal verschijnen. De Nevobo heeft als hulpmiddel een stappenplan opgesteld. over wat je moet doen bij Corona-gerelateerd klachten of Corona besmettingen in het team of de vereniging.

Registreer als trainer de aanwezigen op de registratielijsten die klaar liggen in het Voverohok. Dit is nodig voor de bron -en contactonderzoeken van de GGD. Doe dit ook bij een eventuele oefenpartij. Tijdens wedstrijden is het DWF vullen voldoende.

Probeer als trainer ook het verlaten en betreden van de sportzaal voor jouw team in goede banen te leiden en vraag hen de 1,5 meter te respecteren. 

Tot slot
Vovero wil dat iedereen zich veilig voelt. Dat betekent dat het individuele belang in het geval van Corona boven het teambelang gaat. Individuele keuzes om vanwege Corona niet te spelen worden door het team en de vereniging gerespecteerd.

Bij vragen of meldingen van leden of tegenstanders ten aanzien van Corona kan altijd contact opgenomen worden met het bestuur.

 Laatste update op deze pagina: 13 september 2021

Contact

Kom langs tijdens onze training en wedstrijden, voor meer informatie of wedstrijdwijzigingen zie de contact pagina

Dinsdag Training 20.00 - 21.30
Donderdag Training 18:00 - 22.30
Zaterdag Alleen bij wedstrijden; zie speelschema

Login