PR & communicatie

Home > Vereniging > Vrijwilligerstaken > PR & communicatie

PR & communicatie

De volgende taken vallen onder het gebied van PR & communicatie:

• Website artikelen maken
    Gemiddeld 2 uur per maand

• Website (technisch) onderhouden
    Gemiddeld 2 uur per maand

• Social media bijhouden
    Gemiddeld 1 uur per maand

• Foto's/video's maken t.b.v. website en social media
    Gemiddeld 1 uur per maand

• Nieuwsbrief maken
    Gemiddeld 4 uur per maand

Website artikelen maken

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het maken van website artikelen.

Het is van belang dat de website mee blijft ontwikkelen met de tijd en goed bruikbaar blijft. Je zoekt actief naar nieuws dat gedeeld kan worden via de website. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen nieuws dat alleen voor leden is (hiervoor wordt de nieuwsbrief gebruikt) en nieuws dat op de website geplaatst kan worden. Hierbij worden de AVG richtlijnen gehandhaafd. 

Aan het begin van elk seizoen worden de teksten op de website gecontroleerd en up to date gemaakt. Eventueel in overleg met de andere vrijwilligers, het bestuur en aanvoerders of coaches van teams (bijvoorbeeld voor actuele teamfoto's). 

Je hebt contact met de vrijwilliger die website technisch onderhoudt, de vrijwilliger die foto's en video's maakt, de vrijwilliger die social media bijhoudt en de vrijwilliger die de nieuwsbrief maakt.

Website (technisch) bijhouden

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van onze website voor het technische gedeelte. Je zorgt voor het up to date houden van de website qua opbouw, lay-out en techniek.

Het is van belang dat de website mee blijft ontwikkelen met de tijd en goed bruikbaar blijft. Daarnaast zoek je actief naar verbeteringen voor de website en voer je updates door. 

Je hebt contact met de vrijwilliger die website artikelen schrijft en de vrijwilliger die foto's en video's maakt.

Social media bijhouden

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van onze social media kanalen. Op dit moment is dit een Facebook pagina en You tube kanaal. Het bestuur is benieuwd of er andere kanalen gebruikt kunnen worden.

Je inventariseert onder de leden welke vormen van sociale media aantrekkelijk zijn en de meeste kans op aandacht zullen hebben. De sociale media wordt ingezet om nieuwe leden te werven en aandacht te vragen voor externe activiteiten. Bij elke vorm van sociale media wordt een link gelegd naar de website, zodat dit het centrale punt van onze informatievoorziening blijft. 

Bij toernooien, activiteiten en evenementen zorg je ervoor dat er communicatie naar onze social media kanalen. je stemt dit af met de vrijwilliger die de website artikelen maakt en de vrijwilliger die foto's en video's maakt. 

Foto's en video's maken t.b.v. website en social media

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het maken van foto's en video's t.b.v. de website en social media.

De achtergrond van de website pagina's bestaat uit actie foto's. Deze worden jaarlijks ververst. Jij bent hiervoor verantwoordelijk. Ook op de teampagina's en bij nieuwsartikelen worden foto's gebruikt. Jij zorgt ervoor dat die er zijn. Je houdt rekening met de AVG afspraken binnen de vereniging.

Bij toernooien, activiteiten en evenementen zorg je ervoor dat er foto's en videomateriaal gemaakt wordt. Deze draag je over aan de vrijwilliger die de website artikelen maakt en de vrijwilliger die de social media kanalen bij houdt. 

Nieuwsbrieven maken

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het maken van nieuwsbrieven. Minimaal 1 keer per kwartaal wordt er een nieuwsbrief opgesteld en gedeeld met de leden van de vereniging.

Het is belangrijk dat de nieuwsbrief voor iedere doelgroep aantrekkelijk is en alle leden van de vereniging bereikt. De nieuwsbrief bevat informatie die alleen voor leden is bedoeld.

De nieuwsbrief wordt gevuld met informatie vanuit het bestuur en de overige vrijwilligers. Aan het begin van het seizoen wordt de data voor het verschijnen van de nieuwsbrief gedeeld met hen, zodat zij rekening kunnen houden met het aanleveren van kopij. Bij het samenstellen van de nieuwsbrief ga je actief op zoek naar nieuws bij de vrijwilligers die zich bezig houden met het organiseren van toernooien, activiteiten en evenementen. Ook hou je contact met de vrijwilliger die foto's en video's maakt en de vrijwilliger die de nieuwsartikelen voor de website maakt. 

Tussentijds kan het bestuur besluiten om via de e-mail nieuws met de leden te delen wanneer dit niet kan wachten tot een nieuwsbrief. 

Contact

Kom langs tijdens onze training en wedstrijden, voor meer informatie of wedstrijdwijzigingen zie de contact pagina

Dinsdag Training 20.00 - 21.30
Donderdag Training 18:00 - 22.30
Zaterdag Alleen bij wedstrijden; zie speelschema

Leden Login