Training geven en coachen

Home > Vereniging > Vrijwilligerstaken > Training geven en coachen

Training geven of coachen

De volgende taken vallen onder het gebied van training geven of coachen

• Training geven aan een jeugdteam (wekelijks bij vast team)
    2 tot 2 ½  uur per keer (inclusief voorbereiding)
    september t/m juni - donderdagavond

• Helpen bij trainen van jeugdteam (wekelijks bij vast team)
    1 tot 1 ½  uur per keer
    september t/m juni - donderdagavond

• Training geven aan een jeugdteam (als oproepkracht of met wisselende inzet)
    2 tot 2 ½  uur per keer (inclusief voorbereiding)
    september t/m juni - donderdagavond

• Helpen bij trainen van jeugdteam (als oproepkracht of met wisselende inzet)
    1 tot 1 ½  uur per keer
    september t/m juni - donderdagavond

• Coachen bij jeugdteam wekelijks bij vast team 
    1 ½ tot 2  uur per keer
    september t/m april

• Coachen bij jeugdteam als oproepkracht of met wisselende inzet
    1 ½ tot 2  uur per keer
    september t/m april

• Coachen bij een CMV jeugdteam bij een toernooi
    3 tot 4 uur per toernooi
    september t/m april - zaterdag

• Training geven aan een recreantenteam
    2 ½  uur per keer (inclusief voorbereiding)
    september t/m juni  - dinsdagavond

• Training geven aan een seniorenteam
    2 ½ tot 3 uur per keer (inclusief voorbereiding)
    september t/m juni 

• Coachen bij senioren team wekelijks bij vast team 
    2 tot 2½ uur per keer
    september t/m april

Training geven aan een jeugdteam

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het geven van training aan een jeugdteam. Het liefste willen we dat je elke week aanwezig bent in de sporthal om onze jeugd te leren volleyballen. Lukt dat niet, dan zijn we ook blij als je er regelmatig kunt zijn. We stellen dan een schema op met de wisselende trainers. Zo weet iedereen wie er wanneer training geeft.

Als trainer (vast en wisselend) maak je van tevoren een training met oefeningen. Er zijn ervaren trainers die je hierbij kunnen helpen als jij nog geen ervaring hebt. Je geeft training aan één team op één niveau of in een leeftijdscategorie.

Onze jeugdteams zijn verdeeld in leeftijdscategorieën:
6 tot en met 12 jaar
12 tot en met 14 jaar
14 tot en met 16 jaar
16 tot en met 18 jaar

In de leeftijdsgroep tot 12 jaar wordt ook gekeken naar het spelniveau. Welke groep je training gaat geven gaat in overleg met de jeugdcommissie. We proberen daarnaast ook een tweede trainer of assistent te regelen.

Als trainer heb je contact met de coach en de ouders van de jeugdleden in jouw team. Daarbij mag je hulp verwachten van de jeugdcommissie.

Helpen bij training geven aan een jeugdteam

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het helpen bij een training aan een jeugdteam. Het liefste willen we dat je elke week aanwezig bent in de sporthal om de trainer te helpen. Lukt dat niet, dan zijn we ook blij als je er regelmatig kunt zijn. We stellen dan een schema op met de wisselende hulptrainers. Zo weet de trainer wie er wanneer komt helpen.

Als hulptrainer (vast en wisselend) help je de trainer om onze jeugd te leren volleyballen. De trainer maakt je vantevoren een training met oefeningen. Jij bent er om ballen aan te gooien of te slaan, extra aanwijzigingen te geven etc. Je helpt op de training bij één team op één niveau of in een leeftijdscategorie.

Onze jeugdteams zijn verdeeld in leeftijdscategorieën:
6 tot en met 12 jaar
12 tot en met 14 jaar
14 tot en met 16 jaar
16 tot en met 18 jaar

In de leeftijdsgroep tot 12 jaar wordt ook gekeken naar het spelniveau. Bij welke groep jij gaat helpen gaat in overleg met de jeugdcommissie. Je hoeft geen ervaring te hebben. De trainer helpt jou op weg.

Coachen bij een jeugdteam

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het coachen bij een jeugdteam. Het liefste willen we dat je elke week aanwezig bent in de sporthal om onze jeugd te helpen om leuke wedstrijden te spelen. Lukt dat niet, dan zijn we ook blij als je er regelmatig kunt zijn. We stellen dan een schema op met de wisselende coaches. Zo weet iedereen wie er wanneer coacht.

Als coach (vast en wisselend) bedenk je van te voren een opstelling. Ook zorg je ervoor dat onze jeugd op tijd omgekleed in de sporthal aanwezig is en gaat warmlopen -en spelen. De jeugdcommissie heeft een rijschema opgesteld. Tijdens de wedstrijden vraag je wissels en time-outs aan. Met goede en positieve aanwijzingen help je jouw team om met plezier haar punten te winnen.

Er zijn ervaren coaches die je hierbij kunnen helpen als jij nog geen ervaring hebt. Je coacht één team in één leeftijdscategorie:

12 tot en met 14 jaar
14 tot en met 16 jaar
16 tot en met 18 jaar

Als coach heb je contact met de trainer(s) en de ouders van de jeugdleden in jouw team. Daarbij mag je hulp verwachten van de jeugdcommissie.

Coachen bij een CMV toernooi

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het coachen bij een CMV toernooi. Onze jongste jeugd (6 tot en met 12 jaar) speelt op hun eigen niveau wedstrijden. Deze wedstrijden vinden altijd plaats in de vorm van een toernooi op zaterdagochtend. Voor deze toernooien schrijven wij teams in en zijn niet wekelijks.

Als coach zorg je ervoor dat onze jeugd op tijd omgekleed in de sporthal aanwezig is en gaat warmlopen -en spelen. De jeugdcommissie heeft een rijschema opgesteld. Tijdens de wedstrijden zorg je ervoor dat jouw team goed doordraait en op tijd het veld in en uit gaat. Met goede en positieve aanwijzingen help je jouw team om met plezier haar punten te winnen.

Als coach heb je contact met de trainer(s) en de ouders van de jeugdleden in jouw team. Daarbij mag je hulp verwachten van de jeugdcommissie.

Training geven aan een recreantenteam

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het geven van training aan recreanten. Je bent elke week aanwezig in de sporthal om onze recreanten te laten volleyballen. Recreanten volleyballen door de weeks en trainen op dinsdag. Op die dag spelen ze ook hun thuiswedstrijden. Het is net iets minder intensief dan bij de senioren. Bij de recreanten trainen de heren en dames ook meer door elkaar.

Als trainer maak je van tevoren een training met oefeningen. Er zijn ervaren trainers die je hierbij kunnen helpen als jij nog geen ervaring hebt. Je geeft training aan alle recreanten. Op dit moment is dit één dames team en één heren team.

Training geven aan een seniorenteam

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het geven van training aan een seniorenteam. Je bent elke week aanwezig in de sporthal om onze dames (vanaf 18 jaar) te laten volleyballen. 

Als trainer maak je van tevoren een training met oefeningen. Er zijn ervaren trainers die je hierbij kunnen helpen als jij nog geen ervaring hebt. Je geeft training aan één team op één niveau. Op dit moment zijn er twee damesteams. Zij spelen tweede klasse.

Welke groep je training gaat geven gaat in overleg met het bestuur. Als trainer heb je contact met de coach.

Coachen bij een senioren team

In deze taak ben je verantwoordelijk voor het coachen bij een senioren team. Je bent wekelijks aanwezig in de sporthal om te coachen bij één van onze damesteams. 

Als coach bedenk je van te voren een opstelling. Tijdens de wedstrijden vraag je wissels en time-outs aan. Met goede en positieve aanwijzingen help je jouw team om met plezier haar punten te winnen.

Er zijn ervaren coaches die je hierbij kunnen helpen als jij nog geen ervaring hebt.

Als coach heb je contact met de trainer.

Contact

Kom langs tijdens onze training en wedstrijden, voor meer informatie of wedstrijdwijzigingen zie de contact pagina

Dinsdag Training 20.00 - 21.30
Donderdag Training 18:00 - 22.30
Zaterdag Alleen bij wedstrijden; zie speelschema

Leden Login