Volleybal oefeningen voor thuis

Wil je graag volleyballen, thuis kan het ook! deel 10

Wil je graag volleyballen, thuis kan het ook! deel 10

Hoe beter het weer wordt, hoe meer buiten trekt om lekker te volleyballen. De mogelijkheden zijn groot. Misschien ga je ook eens naar een strandje ergens in de buurt of heb je een mooi grasveldje in de buurt? Op zand volleyballen is veel zwaarder, maar bij veel oefeningen kan het wel. En anders is het gras in de buurt ook een prima plek. Let wel op dat je niet uitglijdt. Probeer dat ook maar eens met een aantal oefeningen van de afgelopen weken. Die vind je in de artikelen onderaan de pagina.

Heb jij ook een idee voor een oefening of heb je een leuk filmpje gevonden? Laat het ons weten met een reactie onderaan dit artikel. Vind je het leuk om een foto of filmpje te delen? Doe dat dan op de Vovero facebook pagina.

Klik hier voor onze vovero facebook pagina

Volleybaloefeningen met een extra voorwerp

Bij deze oefeningen heb je een bal nodig en een ander voorwerp. Bij filmpje 1 is het een plastic zak, bij filmpje 2 een wasmand en bij filmpje 3 een dweil. Dus zoeken maar in huis naar die voorwerpen. Origineel en 5of  6 leuke en steeds moeilijker wordende oefeningen. Lukt het jou om alle oefeningen te doen?

Bron: Volley Vlaanderen

Oefeningen met bal en muur.

Voor deze oefeningen heb je een bal en een muur nodig en wat doorzettingsvermogen. De filmpjes laten duidelijk zien wat je moet doen. Vind je het lastig om de combinaties te doen bij filmpje 2 en 3? Dan hebben we deze tips. Probeer eerst met één arm of hand de bal te spelen. Begin altijd met je voorkeurs arm. Kijk daarna of het alleen lukt met je andere arm/hand. Werkt het vooral met je voorkeursarm of hand? Wissel dan af tussen 1x raken met je voorkeursarm/hand en daarna een bal met 2 armen of handen. Vang eventueel de bal daarna en begin opnieuw of vang de bal tussendoor wat vaker.

Bron: Volley Vlaanderen

Van onze trainers

Floor heeft weer een filmpje gemaakt. En ook Hidde is aan de slag gegaan. In filmpje 1 met Bob (heren 1 en recreanten) en in filmpje 2 met zijn zus Nienke (voorheen dames 1, nu Volley Zuid).

Related Articles

Contact

Kom langs tijdens onze training en wedstrijden, voor meer informatie of wedstrijdwijzigingen zie de contact pagina

Dinsdag Training 20.00 - 21.30
Donderdag Training 18:00 - 22.30
Zaterdag Alleen bij wedstrijden; zie speelschema

Leden Login